Wielkanocne ciasto piaskowe

Zające, owieczki, barany

to kształty ciast, które od lat wypiekamy na Wielkanoc.
Przygotowujemy je z ciasta piaskowego.

Jedne są posypane cukrem pudrem
i zrobione z ciasta jasnego, bez dodatków.
_________________________________

Drugie są ciemne
– mają polewę czekoladową i kakao.

 

zając z ciasta piaskowego

zając piaskowy jasny

ciasto piaskowe owca

owieczka piaskowa jasna

piaskowy baran

baran piaskowy jasny

piaskowy baran w czekoladzie

baran piaskowy ciemny

baran piaskowy kakaowy

baran kakaowy

owca piaskowa w czekoladzie

owca piaskowa ciemna

zając kakaowy w czekoladzie

zając piaskowy ciemny

 

 

 

 

 

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii ŚWIĘTA, Wielkanoc i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *