Kremy

Masy kremowe wchodzą w skład wykwintnych wyrobów cukierniczych.

Krem czekoladowy

Czekoladowy krem russel

Te tradycyjne są ciężkie i tłuste,
ale nieodzowne, aby nadać wyrazisty smak i charakter ciastkom kremowym
czy tortom. Kremy różnią się składnikami i sposobem otrzymywania. W naszej pracowni robimy ich kilka rodzajów.

-Krem russel zaparzany
sporządzamy z masła i ubitych białek zaparzonych wrzącym roztworem cukru. Stosujemy go m.in. do tortów, rolad.

-Krem śmietankowy gotowany
otrzymujemy przez gotowanie mieszniny cukru, jaj, mąki i mleka. Stosujemy go do napoleonek, babeczek.

Krem szwedzki
robimy  na zimno poprzez napowietrzanie mieszaniny cukru pudru i tłuszczu.

Bita śmietana
także zalicza się do mas kremowych. Sporządzamy ją na zimno przez łączenie ubitej śmietany z cukrem pudrem.

Wyszczególnione rodzaje kremów stanowią bazę. Aby nadać im smak i aromat dodajemy do nich wanilię lub kawę, czekoladę, orzechy, owoce . W zależności od użytego dodatku krem nazywamy- waniliowym, kawowym,  truskawkowym…

Serdecznie zapraszam do naszej cukierni.
Ciastka z kremem i torty uświetnią każdą uroczystość.

Ten wpis został opublikowany w kategorii rodzaje, TORTY i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

4 odpowiedzi na „Kremy

  1. Pingback: Tort węgierski | CUKIERNIA w WARSZAWIE na ŻELAZNEJ 64

  2. Pingback: Rurki z bitą śmietaną | CUKIERNIA w WARSZAWIE na ŻELAZNEJ 64

  3. Pingback: Tort czekoladowy | CUKIERNIA w WARSZAWIE na ŻELAZNEJ 64

  4. Pingback: Tort ze śmietany | CUKIERNIA w WARSZAWIE na ŻELAZNEJ 64

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *