CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE
to przebój lata w naszej cukierni.

Pierwszy wypiek zrealizowany był na specjalną prośbę i w/g przepisu mojego kochanego zięcia Michała.
Smak i wygląd ciasta przerosły moje oczekiwanie.

Prawie 50-procentowa zawartość marchewki daje ciastu wilgotność, a cynamon – głęboki aromat. Gdy mam opisać ten smak, to mówię, że jest to letnia, lekka wersja piernika.

Jestem bardzo zadowolona, że ciasto zostało dobrze przyjęte przez naszych Klientów. Miło mi słyszeć pochwały i ciepłe słowa.

Podzielę się z Państwem historią usłyszaną od dwóch uroczych starszych pań. Smak ciasta przypomniał im młodość. Okazuje się, że zaraz po wojnie w wielu domach pieczono ciasta marchewkowe. Były to czasy, gdy brakowało cukru, a słodycz marchewki skutecznie go zastępowała.

Cieszę się, że ciasto marchewkowe ma swoją historię – tak jak nasza Pracownia i jak większość naszych wypieków.

Ten wpis został opublikowany w kategorii CODZIENNIE i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „CIASTO MARCHEWKOWE

  1. Pingback: Kruchy placek ze śliwkamihttp://cukiernia.zosicz.pl/wp-admin/media-upload.php?post_id=302&type=image&TB_iframe=1&width=640&height=332 | CUKIERNIA w WARSZAWIE na ŻELAZNEJ 64

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *