Faworki

Nazwa pochodzi z języka francuskiego – faveur.
Oznacza zarówno wąską wstążeczkę, jak i uznanie czy powodzenie.
Wszystko pasuje.
Faworek to cienkie ciastko przypominające kształtem  kokardkę na wstążce,
cieszy się uznaniem za smak i delikatność,
oraz ma ogromnie powodzenie w karnawale.

faworki

faworki

Wykonanie faworków nie należy do najłatwiejszych zadań,
jednak nasi cukiernicy robią je po mistrzowsku.
Są kruche, delikatne i rozpływają się w ustach.

Rozkoszujmy się ich smakiem !
Bawmy się!
Karnawał trwa.

Ten wpis został opublikowany w kategorii SEZONOWO, zima i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „Faworki

  1. Pingback: Zapusty | CUKIERNIA w WARSZAWIE na ŻELAZNEJ 64

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *