Beza i rolada bezowa

bezy Beza – któż jej nie zna?
Może nie wszyscy wiedzą,
że wyraz pochodzi z języka francuskiego – baiser czyli pocałunek,
ale wszyscy znają jej smak – słodki, słodki, słodki.
W cukiernictwie rozróżnia się trzy rodzaje bez.
Jest beza francuska, włoska i szwajcarska. Różnią się sposobem wykonania,
ale ich skład jest identyczny – cukier i białko jaja kurzego.
W naszej cukierni zaobserwowaliśmy, że bezy cieszą się coraz większą popularnością. Wychodząc naprzeciw Państwa preferencjom
zaczęliśmy urozmaicać wypieki z bezą w roli głównej.
Pierwszy z nich, już do Państwa dyspozycji,
to ROLADA BEZOWA.beza z kawą
Delikatny bezowy blat zwinięta z cieniutką warstwą kawowego kremu russel.
Zapraszamy.

Ten wpis został opublikowany w kategorii CODZIENNIE i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *